KUKA MINÄ OLEN?

Olen Päivi, 40-vuotias Personal trainer APT® ja ravintovalmentaja sekä aktiivisen perheen äiti. Pyrin motivoimaan ihmisiä ympärilläni pitämään omasta hyvinvoinnistaan kiinni. Liikunta on iloa ja nautintoa varten.

Liikunta on ollut aina osa elämääni. Omat vanhempani kannustivat minua pelaamaan, leikkimään ja liikkumaan, pienestä pitäen. Lapsuuden parhaita muistikuvia ennen omia harrastuksia ovat juoksentelu pitkin jäähallien käytäviä isoveljeni pelatessa jääkiekkoa. Keräsin rikkinäisten mailojen jämiä ja pelasin omia pelejä, kun jäälle minua ei vielä päästetty. Lätkää pelattiin niin kotona eteisessä kuin jäällä poikien joukkueessa. 

Ekaluokkalaisena vaihdoin pojat tyttökorikseen. Joukkueestamme kasvoi tiivis porukka, treenasimme sekä pelasimme, menestyimme että kasvoimme. Valmentajamme ymmärsi jo silloin pelaajien kehityksen kannalta oleellisen jutun; saimme harrastaa koriksen ohella monipuolisesti niin judoa kuin tanssia. Teini-ikäisenä meillä oli joukkueessa omat fysiikka- sekä ravintovalmentajat. Peliurani kesti noin 18 vuotta. Pelaamisen lisäksi olen valmentanut, toiminut koripalloliiton tuomarina sekä ohjannut eri ikäisiä korisleireillä.

Aktiivisella peliurallani sattui monia loukkaantumisia. Kohtaamisista lääkärien ja fysioterapeuttien kanssa tuli tuttuja ja silloin jo haaveilin, että jonain päivänä minäkin kuntoutan ja autan ihmisiä. Koris pikkuhiljaa jäi ja tilalle tuli juoksuharrastus, joka tänä päivänäkin on se ykkösjuttu. Nautin etenkin polkujuoksusta, sen haastavuudesta ja minut voi löytää polulta myös kisanumero rinnassa. Työskentelin urheiluliikkeissä kouluttajana, esimiehenä sekä myyjänä 14 vuotta ja sen jälkeen urheiluvaatteiden maahantuojalla. Näin liikunta- ja urheilu on ollut aina osana myös työelämässäni. 

Vuosien jälkeen minusta tuli Personal Trainer. Nyt liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjänä saan liikuttaa muita, tarjota liikunnan iloja, ehkäistä vammoja sekä saada ihmiset ymmärtämään oman terveyden tärkeydestä. Valmentajana olen määrätietoinen, kannustava ja otan valmennettavani aina vastaan juuri sellaisina kuin he ovat. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ei riitä vain liike, on otettava huomioon terveellinen ravitsemus, riittävä palautuminen sekä muut elämää kuormittavat tekijät. Liikkuvan 4-henkisen perheen äitinä tiedän arjenhaasteet sekä aikatauluttamisen. Kaikelle riittää aikaa, kunhan vain osaa priorisoida ja järjestää asioita. Me elämme nyt ja tässä.

Koulutukseni


  • Personal Trainer APT®, HEO, 2019-2020 
  • Ravitsemustieteen perusopinnot, Itä-Suomen yliopisto, 2019-2020

  • Terveysliikunnan (ent. liikuntalääketieteen) perusopinnot, Itä-Suomen yliopisto, 2019-2020

  • Mobility ohjaaja, Spartan Academy 2021
  • Juoksukoulu, Xamk, 2021
  • Lihaskasvu ja rasvanpoltto, Timo Haikarainen, 2020
  • EA 1, 2019 
  • Olen osallistunut näiden lisäksi lukuisiin muihin liikunta-alan kursseihin.